NeVeN kArKoViĆ - IGRAČ
Neven koji ima izrazito naglašen natjecateljski duh, požrtvovan je i pouzdan timski igrač. Napadačkom koncepcijom gradi igru kod stola, bori se za prevlast u napadu. Odlično servira, a daleko najbolji mu je beckhand udarac.
Igrač borbenog duha, taktičar s dobrim analitičkim okom. Višestruki reprezentativac Hrvatske.


Neven je rođen 10.06.1971. godine u Trbovlju gdje mu je otac radio kao plivački trener. Prve pojmove o stolnom tenisu dobio je šestogodišnji Neven na Savi u zagrebačkoj "Mladosti". nakon godinu i pol prešao je s svojim trenerom Borisom Turinom u STK"Rudeš" gdje je tokom četiri godine postigao prve rezultate - osvojio je nekoliko puta Otvoreno prvenstvo Varaždina i Zagreba i prvenstvo regije Srednje Hrvatske za mlađe kadete.

Važna stepenica u Karkovićevom razvoju je svakako igranje u "Vjesnikovoj" majici osamdesetih godina, zajedno s Stipančićem, Jurčićem, Primorcem, Plešeom i Denisom Karlovićem. Naglo napreduje i postaje standardni član momčadi. Učio je od Odorčića i Antuna Stipančića, svakom godinom sve više napredovao, igrao je u reprezentativnim kategorijama, od najmlađih do seniorskih, postižući solidne natjecateljske učinke.

Jedne sezone bio je posuđen velikogoričkom "Radniku" , tu se kalio u Međurepubličkoj ligi. Zatim se ponovo vraća u "Vjesnik" i pridonosi dva puta ( 1987. i 1988. ) osvajanju naslova ekipnog prvaka bivše YU.
Član je reprezentacije koja je osvojila 5. mjesto na juniorskom prvernstvu Hrvatske u Haagu 1985. godine; juniorski pojedinačni prvak Hrvatske 1988. i u paru s Atikovićem, dva puta pobjednik juniorskog turnira Alpe - Adria.
Od 1989. do 1994. trenira ga I. Vidolin u "Industrogradnji" s kojom osvaja momčadska prvenstva Hrvatske 1992 - 1994. i treće mjesto u KEP - u 1993.

Godine 1994. pristupa Radanovićevom "Večernjem listu" i ponovno osvaja najvrijednije naslove - ekipno prvenstvo Hrvatske 1995., 1996. i 1998., te dva puta Hrvatski Kup ( 1997. i 1998. ).

Posebno se ponosi što je zaigrao i u prvoj povijesnoj reprezentativnoj utakmici neovisne Hrvatske u u inozemstvu (Heidelberg 1991), protiv Nijemaca, zajedno s Primorcem i Atikovićem.

Jest da su rada izgubili s reprezentacijom Njemačke 3 : 6, ali zato su se iskazali na prvom momčadskom prvenstvu samostalne i neovisne Hrvatske kad je muška petorka STK "Industrogradnje" (Primorac,Karković, Atiković,Habijanec i Mikulec) proslavila boje kluba u Mladostaškoj dvorani na Savi

Neven Karković igrao je za stolnotenisku reprezentaciju Hrvatske na Europskim prvenstvima u Stuttgartu '92, Birminghamu '94 i Bratislavi '96, kao i na svjetskim prvenstvima u Goteborgu '93 i Tianjinu '95. Na međunarodnom prvenstvu Engleske 1995. u Clevelandu ušao je u četvrt - finale, osvojio je šest puta za redom turnire Top 12, dva puta je bio pobjednik Memorijalnog turnira "Antun Stipančić" i dva puta seniorski prvak Hrvatske u muškim parovima.

Završio je studij Fakulteta za fizičku kulturu, s diplomskom radnjom, naravno, s pingić temom i usmjerenjem - "Stolnoteniski šport u neovisnoj Hrvatskoj".
Zajedno s Atikovićem službeno se oprostio od reprezentacije na 4. Croatian Open-u.
U Domu sportova Neven se brine o mladim Večernjakovcima,a vikendima i dalje vrlo uspješno igra u dresu slovenskog ligaša iz Murske Sobote.