eRžeBeT pAlAtInUš - EkMeŠiĆ - IGRAČICA


Najbolja i najkvalitetnija igračica stolnoteniskog kluba Industrogradnja u njegovoj dugoj povijesti. Bila je na oko indiferentna igračica, kod stola se slabo kretala, ali je imala ... savršenu ruku. Spinala je i završavala poen snažnim smečom.

Eržebet ( r. 1959. u Čoki) drži i jedan rekord. Vrlo mlada, tek s 13 godina, postala je najmlađa seniorska prvakinja Jugoslavije.
Sredinom 1979. preselila se iz Čoke u zagrebački klub Industrogradnju čija je bila više sezona glavni oslonac i prvi reket ( sve do 1985.). U Zagrebu je trenirala s Ivanom Vidolinom i postigla značajne pobjede na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Eržika Palatinuš je s Industrogradnjom osvojila ekipno prvenstvo Hrvatske ( 1980. ), pojedinačna prvakinja Hrvatske bile je 1983. i još četiri puta osvajala je naslove u mješovitim parovima.
K tome treba pridodati i tri naslova vice-prvakinje na ekipnim državnim prvenstvima.

U natjecanju za Kup velesajamskih gradova, u dresu "građevinaca", zajedno s partnericama S. Aničić, N. Cvetković i M. Grkinić, Eržika je dosegla izvrsna druga mjesta u sezonama 1980./1981. i 1981./1982.

Briljantno je igrala na PS u Kalkuti 1975., plasiravši se u četvrt-finale singla i to ju je dovelo na 13.-14. mjesto na svjetskoj rang listi. Na turniru Europa TOP 12 ( 1976. ) bila je druga pojedinka. Ima i brončanu medalju u ženskim parovima sa Svjetskog prvenstva u Pjongjangu.
U Pragu 1976. osvojila je s Tovom Prvenstvo Europe, a s Dragutinom međunarodni !Turnir prijateljstva" u Šangaju iste godine.


1984. Eržika se udala za vrsnog nogometaša NK Zagreba Borisa Ekmeščića i godinu dana kasnije napustila je bavljenje stolnim tenisom.