rOmAn PlEšE - IGRAČ
Iako je putovao,krstario i uspješno igrao po Europi,Roman Pleše bio je i te kako "prisutan" i u našim klubovima.Nastupao je za koprivničku "Podravku",bjelovarski "Partizan",
STK "Industrogradnju",
zadarski "Bagat" da bi ipak svoje najbolje rezultate postigao u "Vjesniku" od 1986-88.Dvije šampionske zvjezdice stavio je Pleše 1987. i 1988.na rever svog kaputa,a to isto su učinili i ostali članovi pobjedničke "klape" - Primorac,Karković i Denis Karlović.

Roman ( r. 17.06.1962.) može se pohvaliti i osvajanjem naslova pojedinačnog prvaka Hrvatske '88,turnira TOP 12 u Splitu '86. ( i to bez poraza),
prvenstva Hrvatske u miksu s Jasnom Fazlić, te s dvije brončane medalje koje je "ulovio" na pojedinačnim prvenstvima bivše države.

Pleše se nikad nije plašio napornog treninga, stolnotenisač s prirodnim osjećajem za spin.Psihički uravnotežen, malo se kojeg protivnika bojao.Odazvao se pozivu prof. Hudetza i od 1996. glavni je trener igračica u HSTK "Mladosti".

S djevojkama je postigao vrlo zapažene rezultate ,a u zadnjih deset godina već radi kao šef-trener u TIBHAR-ovoj međunarodnoj stolnoteniskoj školi.
Bio je trener Sveučilišta u Michiganu (SAD). Zadnjih nekoliko godina cijenjen je instruktor ITTF-a. Imenovan je direktorom Afričkog centra za razvoj stolnog tenisa. Boravio je dvije sezone u Kairu i vježbao egipatske stolnotenisače,a održao je i mnoge tečajeve ne samo u afričkim zemljama, već i u Južnoj i Srednjoj Americi te Australiji.