zOrAn PrImOrAc - IGRAČ
Temperamentni južnjak ( rođen je u Zadru 10.05.1969.) je stolnotenisač strelovitog razornog napada s obje strane. Igra moderan, brz i agresivan stolni tenis.
Zoran je igrač s "killer instinctom". Uvijek je pod visokim naponom. Odličan strateg.
Oni koji redovito prate stolnoteniska zbivanja i natjecanja sigurno su primjetili da je Zoran ili "Zoki" bio među prvima koji je u areni počeo poskakivati i vikati nakon dobro odigranog poena.


Zahvaljujući ocu Vinku, Zoran je već s osam godina počeo napikavati lopticu u rodnom Zadru. Zahvaljujući Amižićevima, u STK "Bagatu" je sazrio kao igrač. Zarana je ostvarivao svoj ogromni potencijal, osvojivši sedam medalja na juniorskim europskim prvenstvima.
I eto srednjoškolca Zorana u Zagreb,ali na stolnotenisko školovanje.

"Vjesnik" ga objeručke prihvaća, i kao novog člana registrira 12.05.1985. I s vremenom, igrajući u novoj, zagrebačkoj sredini, postiže i jedan od svojih najkrupnijih međunarodnih uspjeha. Dogodilo se to u Seoulu 1988., na premijernom nastupu stolnotenisača u olimpijskoj obitelji.


Tada se "Primo" na svom debiju zakitio vrlo vrijednom metalnom pločicom u igri parova...postavši prvi zagrebački stolnotenisač koji je osvojio olimpijsku medalju, i to srebrnu!
Ako bi se Primorac želio prisjetiti i svog najtežeg i najbolnijeg poraza, ne bi smio preskočiti 1987. godinu.
Tada "vjesnikovac" nije iskoristio dvije meč-lopte u finalu Svjetskog prvenstva na indijskom New Delhiju. Par Primorac-Lupulesku bio je previše samouvjeren i to im se osvetilo, prokockali su povijesnu šansu i "darovali" Kinezima zlatnu medalju.
Onda je iz isključivo sportskih pobuda (trening s Lupulescom) otišao u "Partizan" da bi se nakon dvije sezone vratio u Zagreb. Jedno kraće vrijeme igrao je za "Industrogradnju" i s njom osvojio ekipno prvenstvo neovisne Hrvatske te se onda uputio u Belgiju u Charleroi,gdje je nastupao za
"Royal Sporting Villete",a trener mu je bio Dubravko Škorić.

Zoran je pravi profić, sve je podredio sportu kojemu je vrlo odan. Univerzalanje stolnotenisač koji posjeduje razorni obostrani napad.Probojan, alii precizan. U svakom je trenutku sposoban da brzim pokretom ruke načini s lopticom što želi...

U Sydneyu bio je počašćen nošenjem našeg barjaka na otvorenju Olimpijade i to smatra kao da je osvojio medalju.