iViCa ŠiMić - IGRAČ i član uprave STK "Industrogradnja"


Uz natjecateljsko i rekreativno igranje stolnog tenisa, Šimić je kao vrlo aktivni sportski radnik mnogo doprinio razvoju i unapređenju stolnotniske organizacije.

Ivica ( r. 1944.) počeo se baviti sportom vrlo rano, već u osnovnoj školi u Bjelovaru i to gimnastikom i stolnim tenisom ( Partizan i Mladost). Zajedno s svojim generacijskim partnerima - Grganićem, Pjajčikom, Šafarićem, Habrunom, Novoselcem, Kovačićem - doprinio je afirmaciji stolnog tenisa u Bjelovaru. S Mladosti bio je treći na juniorskom ekipnom državnom prvenstvu. Za vrijeme studija u Zagrebu, nastupio je za studentsku reprezentaciju Zagrebačkog sveučilišta s kojom je i osvojio Prvenstvo Jugoslavije, a kasnje niz godina igrao u SOKAZ-u, u klubovima Pivovara, ZET, Jugomont i Industrogradnja.

Ivica Šimić, dipl. politolog, dugogodišnji je dopredsjednik STK Industrogradnja, višestrukog prvaka Hrvatske. Kao delegat stolnoteniske organizacije Zagreba bio je u više mandata biran u Skupštinu Saveza fizičke kulture Zagreba, član njezinog predsjedništva, te predsjednik Saveza za fizičku kulturu grada Zagreba od 1987. do 1989.

U više mandata Ivica je bio član Izvršnog odbora Zagrebačkog stolnoteniskog saveza,
a danas je član IO HSTS-a.
Sudjelovao je u organizaciji brojniih velikih sportskih priredbi u gradu Zagrebu - Univerzijade 1987., Europskog prvenstva u košarci 1989... Posebno se iskazao sudjelovanjem u organiziranju i brojnih velikih stolnoteniskih natjecanja u Zagrebu.
Zadnje je bio član Organizacijskog odbora EURO 2002 , nedavno održanog u Zagrebu.