tOmIsLaV NüRnBeRgEr - igrač

Tomica se iznimno dobro branio. Pokretljiv i brz na nogama, igrao je bez grča i nez grimasa. Njegov obrambeni forhend i bekhend udarci bili su kopija onoga što su stolnoteniski eksperti opisivali u knjigama. Za stolom nikad nije signalizirao kuda će uputiti ili vratiti lopticu. Ono po čemu se je najviše isticao bila je dužina lopte. No, u najboljim igračkim godinama premalo je pažnje posvetio agresivnom napadu. To je ispravio kada se prebacio u trenerske vode...

Zagrepčanin ( r. 1945.), svestran sportaš. Za vrijeme gimnazijskih i studentskih dana stigao je baviti se nogometom, rukometom, tenisom, košarkom, ali mu je stolni tenis postao primarni i glavni sport. Počinje igrati pingić u Tekstilcu s Davorom Kvesićem, pa u Jugomontu ( preteča Industrogradnje) i Ghetaldusu.

Sredinom 60-tih osvojio je prva mjesta na pojedinačnom i momčadskom prvenstvu SOKAZ-a i Vodovoda, kao i u Zimskom kupu.
Tomica u dresu Vjesnika, zajedno s Šurbekom, Čordašem i Koprivnjakom, osvaja momčadsko Prvenstvo Hrvatske i saveznu ligu, te u Barceloni 1969. prvo mjesto u Kupu velesajamskih gradova (na tom završnom turniru uspješno je igrao protiv belgijskog prvaka). Na raznim natjecanjima Tomica je uspio svladati Ivicu Stipančića, Belu Mesaroša, Savnika. Bio je drugi na Perlovom memorijalu u Bjelovaru,a uspio se je i probiti i na rang listu među 10 prvoplasiranih igrača Hrvatske.

Prije i nešto poslije završetka studija Nürnberger još igra i trenira Rudeš kojeg uvodi početkom 70-tih kroz kvalifikacije u prvu saveznu ligu.
Svoj posljednji sportski uspjeh postigao je na postdiplomskom studiju u Americi, osvajanjem Minesotte Open-a 1979.
Ing. Tomislav Nürnberger diplomirao je s odličnim na zagrebačkom PMF-u praktičnu matematiku 1973. godine. Više godina stručno se usavršavao i radio u SAD i Kanadi gdje kao priznati kompjutorski stručnjak stječe visoki međunarodni ugled.

Tomica vidi u svom sinu Kreši, kadetu STK Industrogradnje svog stolnoteniskog nasljednika...