zDeNkO uZoRiNaC - sokazovac i suradnik klubaZaljubljenik u sportove s reketom, malim i velikim.Sudjelovao je na 38 svjetskih i europskih prvenstava, kao reprezentativac odnosno "Večernjakov" izvjestilac ili kao član Međunarodne stolnoteniske federacije (ITTF) i Europske stolnoteniske unije (ETTU).
U dresu GSTK "Zagreb" osvojio je prvo mjesto u Kupu europskih prvaka (1962.) i dva treća mjesta;
sudjelovao je u osvajanju tri naslova momčadskog prvaka i dva Kupa YU; vlasnik je 25 naslova prvaka Hrvatske u raznim disciplinama u razdoblju 1945 - 1966.

Osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Beču 1951. ( u Swaythling Cupu ); pobjednik Međunarodnog prvenstva Sarajeva 1958. i 1964., međunarodnog turnira u Londonu ( 1958 ), polufinalist singla na Međunarodnom prvenstvu Yu 1950. i English Opena 1961. u igri parova; pobjednik u igri parova na veteranskom US Openu u Baltimoreu 1990. Svjetski stolnoteniski novinarski prvak, Prag 1963. i svjetski teniski novinarski vice- prvak, Portorož 1989.


Svojim najvrednijim sportskim doprinosom "Zagrebu" smatra osvajanje Kupa europskih prvaka 1962. Tada su tri hrvatska stolnotenisača, Vogrinc, Hrbud i Uzorinac bili prvi od sportaša ( prije vaterpolista, rukometaša, košarkaša ) koji su na ovim našim prostorima osvojili naslov pobjednika tog renomiranog međunarodnog natjecanja.

Rođen 7.07.1929. u Zagrebu; počeo igrati stolni tenis kao 12-godišnjak u HAŠK-i s Vinekom i Horvatom, nastavio je u "Mladosti" sa Žarkom Dolinarom,a od 1951. prešao među "grafičarce"...
Protagonist obrambene igre, s oštro rezanim lopticama.Pokretljiv i brz na nogama, s osjećajem za anticipaciju. U igri mu dominira postojanost i samopouzdanje. Prirodno izdržljiv, borben i dobrih živaca.
S vremenom, nakon poduže natjecateljske karijere, transformirao se u sportskog pisca, publicistu i povjesničara sporta.

Uzorinac je objavio više stolnoteniskih i teniskih knjiga - napisao je prvu cjelovitu povijest svjetskog stolnoteniskog sporta: Od Londona 1926. do Sarajeva 1973. i od Sarajeva do Novog Sada, 50. godina stolnoteniskog sporta, Šest desetljeća stolnog tenisa, monografije GSTK Vjesnik - Zagreb ( u povodu 25. godišnjice Kluba),ASTK Mladost, Pamučna industrija - Duga Resa, Stolnoteniski ABC, Antun Stipančić zlatna ljevica hrvatskog športa, zatim Teniske legende i asovi.
Suradnik je Leksikografskog zavoda u Enciklopediji fizičke kulture i u Sportskom Leksikonu, časopisu Povijest Hrvatskog Športa, te u knjizi "Olimpizam u Hrvata"
Objavio je velik broj članaka i komentara u dnevnom tisku posebno na stranicama "Večernjeg lista" kao i u inozemnim stolnoteniskim časopisima i revijama. Autor je mnogih prigodnih stolnoteniskih publikacija.