DRAGUTIN ŠURBEK
trenerGlavni trener: Boris Baniček
Trener kadeta: Zvonimir Korenić
Pomoćni treneri:
Dino Demirović i Domagoj Bunčić

Gl.trener (juniori i seniori)
BORIS BANIČEK
Trener kadeta
ZVONIMIR KORENIĆ
Bivši stručni djelatnici:
Treneri
IVAN VIDOLIN
DRAGUTIN ŠURBEK
DUBRAVKO ŠKORIĆ
MARIJAN ODORČIĆ
ZLATKO POSPIŠ
Sportski direktor
HERMAN VUKUŠIĆ 

 

 

 

 


Športaš s najviše trofeja.Nevjerojatno dugo se održao u svjetskom stolnoteniskom vrhu - od godine 1964. do 1986.I to ga, moglo bi se reći, svrstava u fenomene športa. Igračina. Športaš nesalomljive volje i ambicije. Svjetska jedinica za upornost i borbenost. Snažan, mišićav atlet,oslanjao se na hitre noge koje su ga izvukle iz brojnih mat situacija.Velikog radijusa kretanja.
Šurbekov ubitačni forhend topspin nadaleko je poznat u krugovima stolnotenisača.Dragutin je rođen u Zagrebu 8.08.1946. u radničkoj obitelji na Trnju.Počeo je igrati stolni tenis u osnovnoj školi.


"Šurba" je s lakoćom, iako ne bez grimase, "pobirao"sve loptice koje su plesale preko zelene plohe stola.Trening i rad bili su mu svetinja.Kad mu je bilo teško u stolnoteniskoj areni, volio si je sam sebi ponavljati jednu japansku riječ - "Gambare"! Daj sve od sebe i umri!


Uoči prvenstva Europe u Zagrebu 1960. osvojio je svoj prvi pionirski turnir i dobio za nagradu limeni peharčić pun ping - pong loptica.Ta nagrada ima počasno mjesto među mnogobrojnim pokalima i trofejima "razbacanim" po stanu, podrumu i tavanu.Učio je pingić na Ribnjaku, nastavio u "Poštaru".Godine 1964. postao je reprezentativac i malo iza toga prešao je u najjači zagrebački klub "Zagreb" koji je kasnije promijenio ime u GSTK "Vjesnik - Zagreb".


Definitivni prodor među zvijezde zbio se na Lyonskom europskom prvenstvu 1968.Otišao je kao autsajder, a vratio se je kao prvak Europe.U timu s Rothom, Čordašom i Antunom Stipančićem 1970. ostvaruje trijumf,a nakon prvog vjesnikovog ekipnog bisera osvaja još 4 naslova i onda s "dodatkom" još tri naslova 1975 - 1977, doduše bez Čordaša,ali s braćom Stipančić, Jurčićem, i mladim snagama Škorićem i Božićevićem
.Od tada je postao najveći Croato - kovač medalja i u njegovoj pozamašnoj kolekciji ima 36 odličja.Trijumfirao je čak 112 puta: 42 puta bio je pobjednik u singlu, 32 puta u muškim parovima, 4 puta u mješovitim parovima i 34 puta u momčadskim natjecanjima.K tome treba pribrojiti 34 republička naslova, kao i pet vrijednih pobjeda pri kraju športske karijere u neovisnoj Hrvatskoj ( 1992 -94 ).

potpis ugovora za IndustrogradnjuU STK "Industrogradnju" je došao u sezoni 1993/94. iz
STK "Vodovod -Osijek".
SN- ŠURBEK TRENER!!!(više...)
Te godine smo obranili naslov ekipnog prvaka Republike Hrvatske i po prvi puta došao je u priliku da bude trener svom sinu Dadi i da unapređuje njegov sportski razvoj kroz kvalitetni program selekcije STK"Industrogradnja".
Danas se nalazi na funkciji predsjednika Zagrebačkog stolnoteniskog saveza i voditelj je Zagrebačkog stolnoteniskog centra u dvorani III Doma sportova.


Šurbek i sin (1993.) u dresu STK "Industrogradnje"