HERMAN VUKUŠIĆ
sportski direktorGlavni trener: Boris Baniček
Trener kadeta: Zvonimir Korenić
Pomoćni treneri:
Dino Demirović i Domagoj Bunčić

Gl.trener (juniori i seniori)
BORIS BANIČEK
Trener kadeta
ZVONIMIR KORENIĆ
Bivši stručni djelatnici:
Treneri
IVAN VIDOLIN
DRAGUTIN ŠURBEK
DUBRAVKO ŠKORIĆ
MARIJAN ODORČIĆ
ZLATKO POSPIŠ
Sportski direktor
HERMAN VUKUŠIĆ 

 

 

 

 Istaknuta je ličnost zagrebačkog športa, član Športskog Vijeća pri Izvršnom vijeću grada Zagreba.Bio je i športski direktor STK "Industrogradnja" što je tada prestavljalo ogromno pojačanje jer je Herman Vukušić objedinjavao cjelokupan stručni rad u Klubu.
Rođen je u Splitu, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.Poznat je kao čovjek čvrste ruke, s izvanrednim organizacijskim, menadžerskim i pedagoškim sposobnostima. Zagovornik je permanentnog rada i discipline u izvršenju zadataka.

Herman je 15 sezona ( 1970. - 1984. ) bio trener seniorske momčadi GSTK "Vjesnik". U tom razdoblju "zlatnog pingića", njegovi igrači Dragutin Šurbek, Antun Stipančić i Zlatko Čordaš, postizali su izvanredne rezultate na međunarodnim natjecanjima osvojivši 31 medalju i to 11 na svjetskim i 20 na europskim prvenstvima. Nesumnjivo, u toj berbi odličja na svim meridijanima ima i Vukušićevih prstiju i zasluga.

S "Vjesnikovom" momčadi osvojio je tri naslova pobjednika Kupa europskih prvaka
( 1973., 1974. i 1976.) a što je u to vrijeme predstavljao značajan uspjeh zagrebačkog športa. Tome treba pridodati i osvojeni naslov u Kupu sajamskih gradova 1972. g., te uspjehe na domaćim natjecanjima. Pod stručnim vodstvom Hermana Vukušića, slavni Vjesnikov tercet ostvario je i sedam uzastopnih pobjeda na državnim momčadskim prvenstvima. Posebni je "kuriozum" taj što Vukušićeva "škvadra" nije doživjela poraz šest i pol godina, na turnirima bilo kojeg ranga; od lipnja 1971. godine. do svibnja 1975. godine zabilježili su 122 uzastopne pobjede na međunarodnim i domćim natjecanjima
( što je neslužbeni svjetski rekord).
U stolnom tenisu Vukušić je obavljao mnogobrojne funkcije. Tako je bio organizator i rukovodilac stolnoteniske škole "Vjesnika", STK"Lokomotive", STK "Spačve ( Vinkovci ), republičke škole STS Zagreba.

Vukušić voli športski ambijent i atmosferu, jer je i sam svestrani športaš
( nogometaš, stolnotenisač, atletičar,kuglač i tenisač ). Za zasluge i dugogodišnju privrženost športu Vukušić je višestruko nagrađivan.