28.06.2003. VEČERNJI LIST

19.06.2003. - 29.06.2003.
EUROPSKO PRVENSTVO U STOLNOM TENISU ZA SPORTAŠE S INVALIDITETOM

HRVATSKA REPREZENTACIJA IZBORILA NASTUP U POLUFINALU STOLNOTENISKOG EP-A

Kovačić izludio Čehe, slijede Belgijci


ZAGREB - Našoj sreći nema kraja, Hrvatska ide do kraja
- tim refrenom hrvatski navijači jučer su ispratili dvojicu naših reprezentativaca Ratka Kovačića i Dragana Rakića, koji su se pobjedom nad Češkom 3:1 plasirali u polufinale Europskog stolnoteniskog prvenstva za invalide.
- Prije početka EP-a jedna od stvari koje sam priželjkivao bio je momčadski polufinale. Uh, kako je dobro kada se želje ispunjavaju - istaknuo je Ratko Kovačić, koji je u meču s Češkom bio naš najvažniji igrač.
Dan prije u susretu protiv Španjolske Kovačić nije blistao, za svaki poen prilično se mučio. Ali, tada smo imali Rakića.
U meču protiv Čeha situacija je bila obratna. Kovačić je bio taj motor, njegove rezane loptice namučile su češke stolnotenisače Soukupa i Horuta, bolje rečeno - izludile su ih.
U oba meča ostavio ih je na nuli.

- Pokušavao sam udaljiti Čehe od stola, ujedno i usporiti njihove napade. Tu mi se otvorio prostor za moje napade - objasnio je Kovačić, saznavši da će u polufinalu igrati s Belgijom.

U petak ujutro predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo EP-a, koje ga je izvijestilo o tijeku EP-a. Mesić je podržao takve sportske manifestacije jer pomažu socijalizaciji osoba s invaliditetom.

Rezultati: Kovačić - Horut 3:0, Rakić - Soukup 1:3; Kovačić/Rakić - Horut/Soukup 3:0, Kovačić - Soukup 3:0

Siniša BOŽIĆ


natrag na novosti