24.06.2003. VEČERNJI LIST

19.06.2003. - 29.06.2003.
EUROPSKO PRVENSTVO U STOLNOM TENISU ZA INVALIDE

Zagreb - Hrvatski stolnotenisači s invalidnošću i treći dan Europskog prvenstva i te kako imaju razloga za zadovoljstvo. Jer, osim što su vrlo uspješno ugostili najviše reprezentacija dosad na EP-ima ( njih 24, a na prošlom EP-u bilo ih je 16), u četvrtfinale probila su se četiri od četrnaest naših predstavnika. Dragan Rakić, Ratko Kovačić, Hasib Alibegović i Zoran Križanec imena su četvorice sretnika. Kod stojećih u kategoriji 8 slavili su Ratko Kovačić, brončani s prošlog EP-a, i Dragan Rakić, vlasnik europskog zlata i svjetske bronce. Obojica su osvojila prva mjesta u svojim skupinama. Puno teži put je imao Kovačević pobijedivši u drugom meču Ledouxa s 3 : 2.

- Danas sam se pošteno oznojio. Protiv Belgijanca cijelo vrijeme bio sam na rubu. Ali s takvom navijačkom podrškom uspio sam izgurati - istaknuo je Kovačić,
na što se nadovezao Rakić:

- Kad ti cijelo vrijeme daju takvu podršku, onda se u kriznim trenucima usudiš napraviti i nešto što inače ne bi napravio.

Hasib Alibegović (kategorija 5) jučer je upisao po jedan poraz i jednu pobjedu, dovoljno da izbori ulazak među 8. U kategoriji 5 Zoran Križanec nije uspio biti prvi u skupini, ali je zato izborio četvrtfinale kao drugi. U meču protiv Bolldena dva puta je gubio, dva puta se vraćao,ali Šveđanin je bio raspoloženiji (3 : 2).

- Izborio sam četvrtfinale, ali trebao sam biti prvi u skupini. Ali i s tim uspjehom mislim da imam oko 80 posto šansi da ću izboriti Paraolimpijadu - kaže Križanec.

Baš u njegovom meču hrvatski navijači su bili i najglasniji, što je kod nekih natjecatelja (Turaka) naišlo na odobravanje sa smješkom,a Šveđani su, u poodmaklijoj dobi, promatrali sa strane smrknuta lica, čudeći se buci za vrijeme meča. Tek su poneki put zapljeskali svom kandidatu...


natrag na novosti