INDUSTROGRADNJA - RAST i USPJESI

Povijest,sasvim prikladna riječ koja adekvatno opisuje godine kojima je "Industrogradnja" utjecala na ljubitelje stolnog tenisa u općem,a i u globalnom razmjeru.Niz godina je "Industrogradnja" urezivala svoj znak u kamenu povijesti dok je žarila i palila povijesnom scenom sporta na domaćim i međunarodnim razinama.Sve u svemu dokazala je kako sport stvara prijatelje na svakom dijelu naše Zemlje.

Bez obzira na uspone i padove,sa brižljivo planiranim potezima tokom svih ovih godina provlačila se temeljna bit postojanja,a i dugovječnosti kluba "Industrogradnja".Bitno je bilo djecu odvlačiti s ulice,prepoznati talente i od njih stvoriti legende stolnog tenisa,promicati vrijednosti stolnog tenisa,a sve to kroz izvrstno kalibriran timski rad gdje pojedinac nikad nije iskakao iznad tima...

Erzebet Palatinus
U tom relativno dugom i plodonosnom razdoblju nije sve bilo "med i mlijeko".Ali ovaj "brod" nije se dao raznim političkim strujama i financijskim neverama,održao se je na površini,ponosan i ustrajan.
Ovdje su se iskovali mnogi kvalitetni igrači i igračice koji su prošli trnovit put do sportskog uspjeha,a "Industrogradnja" im je predstavljala maticu na koju su uvijek mogli računati.

Godine 1955. došlo je do fuzije stolnoteniske sekcije "Industrogradnja" s klubom "Sloboda".Tim razumnim potezom u to vrijeme, klubu pod nazivom "Industrogradnja" odmah je omogućen start u Ligi, s neočekivano velikim uspjesima.

Jaka muška ekipa koja je nastupila s Franjićem,Hudetzom i Stojićem,te Ornikom,Turukom,kasnije Želleom i Štenclom,
igrala je zapaženu ulogu osvajajući najčešće solidna mjesta u sredini tablice (s najboljim plasmanom: 5. mjesto 1957. godine!).

Kao klupski uspjeh možemo računati treće mjesto na prvenstvu Hrvatske 1956.,a nije ni za baciti prvenstvo Zagrebačke lige gdje su te iste godine osvojili prvo mjesto.


U ligaškim nadmetanjima s najboljim ženskim momčadima u zemlji, i ženski sastav
"Industrogradnje"(V.Kononenko,A.Trinajstić,Z.Šain,
M.Mayer,K.Piantanida,I.Golub) postigao je naročito dobre rezultate 1956. i 1957. godine.
Maca Grkinic

Kontinuirano i stalno djelovanje,
odnosno pravno osnivanje i registracija
STK "Industrogradnja" pod sadašnjim imenom počelo je daleke 1977. godine kada je grupa stolnoteniskih entuzijasta
Salih Demirović, Svetko Milin, Ivan Jugović, Radonjić Aron i Vukelić Marijan, Peschke Egon, Bućo Ante, Bućo Olja i dr. izvršili službenu registraciju Kluba i počela djelovanje u stolnoteniskom savezu Zagreba i stolnoteniskom savezu Hrvatske.

Presudan događaj desio se 1983. godine kada je uređena i dobivena na korištenje,upravljanje i održavanje nova stolnoteniska dvorana na Vrbiku.

Početkom osamdesetih opet se sve više upiru oči javnosti ka klubu zahvaljujući novim zvijezdama.
Kroz četiri sezone (1981.-1984.) S.Nišavić, B.Baniček, V.Vidović, K. Kovač, I.Križmančić, R.Pleše opet ponavljaju sjajan rezultat iz 1957. osvojivši peto mjesto u Ligi.


U isto vrijeme,iskočila je u prvi plan ženska momčad predvođena sjajnom Eržebet Palatinuš s kojom su timski brusile rekete Nada Cvetković,Sonja Kervina,Maca Grkinić,Suzana Aničić,Jasna Kovačević i kasnije sestre Šišak.
Tri godine(1981.,1982. i 1984.) možemo zvati srebrnim radi njihovog plasmana na 2. mjestu Lige.
Posebno možemo izdvojiti naslov vice prvaka Kupa sajamskih gradova u sezonama 1980./1981. i 1981./1982. što bilježimo najvećim klupskim uspjehom na međunarodnoj stolnoteniskoj sceni!


Sustavnim radom i mukotrpnim treninzima zaredali su uspjesi koji su urodili bogatim plodom.Mladići Damir Atiković i Neven Karković uz svoje timske suigrače Muhameda Mehmedovića,Borisa Baničeka i Gorana Radanovića pod vodstvom trenera Ivan Vidolina postižu u Ligi sjajan rezultat-1990. godine treće,a godinu dana kasnije izvrsno drugo mjesto za "Industrogradnju"!
U neovisnoj Hrvatskoj muški sastav "Industrogradnje" je bez premca što je još pojačano činjenicom da je 1991. godine u Klub došao igrač svjetskog kalibra sa vrhunskim rejtingom,

stolnoteniski as
Zoran Primorac!

Paralelno s vrhunskim natjecateljskim pogonom,u klubu se velika pažnja posvećuje i rekreacijskom stolnom tenisu.Od rekreativaca ćemo spomenuti:
Demirović, Anić, Vidolin, Resman, Vukelić, Kovačić,Čurković, Bućo, Kunaj, a od igračica Olja Bućo,Vlatka Čuklić - Dragia, Ljerka Hochberger, N.Skenderović,
Ankica Tkalac,Ivana Medaković...
Muška momčad STK "Industrogradnja" osvojila je 15. ožujka 1992. godine naslov državnog prvaka samostalne Hrvatske.


Na fotografiji je pobjednički sastav s klupskim djelatnicima.
U gornjem redu: dopredsjednik Ivica Šimić, predsjednik Tomislav Madžar, športski direktor Herman Vukušić, Šimun Kruljac, tajnik Salih Demirović;
u donjem redu: Primorac, Karković, Atiković i trener Ivan Vidolin.


Danas klub čini okosnicu državne reprezentacije Hrvatske i usmjeruje se prema punoj afirmaciji na europskoj stolnoteniskoj sceni.


STK "Industrogradnja" u ulozi organizatora 1. CROATIAN OPEN 1993.


Pariz 1994. braća Juzbašić i Tošić osvojili su broncu na ekipnom kadetskom prvenstvu Europe.